Миенето на зъбите е в основната на правилната грижа за вашите зъби и венци. С толкова много различни опции за четки за зъби, налични в магазина, много хора се чудят как да изберат правилната четка. Е, ние ще сложим край на това чудене с тази кратка статия.Избор на четка за зъби

Избирането на правилна четка за зъби не е толкова сложен процес, колкото си мислите. В този параграф ще ви покажем трите основни фактора, които трябва да вземете предвид, когато си избирате четка за зъби, започвайки с:

1. Мек косъм

Препоръчваме да се спрете на четка, която е с мек косъм. Четките за зъби с мек косъм са в пъти по-щадящи към вашите зъби и венци. Те също така са подходящ инструмент в случай, че страдате от меки венци или ерозия на емайла.

Използването на четка с твърд косъм доказано премахва повече плака, но също така и износва емайла ви, ако прилагате твърде много сила. Те също така могат да накарат венците ви да се отпуснат и отдръпнат от зъбите ви. Ако това стане, излагате корена на зъба на пряка инфекция, като същевременно увеличавате чувствителността му към студ, топлина и редица храни и напитки.

2. Малка глава

По отношение на формата на главата има налични конвенционални или малки опции за глава. Ортодонтите препоръчват четки за зъби с по-малка глава (като диамантена форма), тъй като те могат по-лесно да достигнат до труднодостъпните места, като задните зъби. Формата на главата трябва да се чувства удобно в устата ви. Удобството гарантира, че можете да се възползвате от пълния потенциал на вашата четка, както и че самият процес по миене на зъбите ще ви бъде в пъти по-приятен.

3. Вземете си електрическа четка за зъби

Въпреки че обикновените четки за зъби са добри , електрическата четка за зъби може да ви свърши по-добра работа за премахване на плаката от зъбите ви. Те осигуряват допълнителна мобилност на труднодостъпни места и улесняват самото четкане. В допълнение, много електрически четки за зъби имат зададен двуминутен таймер, който може да ви мотивира да си миете зъбите за препоръчителната продължителност.

Когато избирате други критерии като шарка на косъмчетата и дизайн на дръжката, изберете четката за зъби въз основа на вашите специфични дентални нужди. Не забравяйте, че вашата четка трябва да бъде удобна за хващане, тъй като това също е важен фактор, който ви позволява да достигнете до цялата зъбна повърхност.

Допълнителни съвети

    • Сменяйте четката си за зъби на всеки 3 месеца или когато влакната показват признаци на износване. Изхабената четка не може да почисти зъбите ви добре.

    • Използвайте капаче за глава. По този начин се подсигурявате, че четката ви зъби ще остане максимално стерилна.

    • Освен да разполагате с идеалната четка за зъби, най-важно е да миете зъбите си правилно и достатъчно дълго (поне две минути на миене, два пъти дневно).

Това бяха нашите Топ 3 съвета за избор на четка за зъби. Ако вие имате други съвети, може да ги споделите с нас в коментарите под тази публикация

Също така, може да ни последвате и в социалните медии:

Научете повече за GlowSmile тук