към всички статии

Разбира се! Не бива да си позволяваме да си лягаме без да сме си измили зъбите, поради редица причини. Ето какво се случва, когато заспите без да си измиете зъбите:

  1. Бактериите в устата ви се хранят с остатъците от храна, останали по зъбите ви.
  2. Необходими са около 24 часа, за да узреят бактериите, които се натрупват около зъбите ви.
  3. Тези бактерии след това произвеждат киселинни отпадъци, които разяждат вашия емайл и причиняват образуването на кариеси с течение на времето.
  4. Плаката, останала по зъбите ви, също се калцифицира с течение на времето и става невъзможно да се отстрани без хирургична намеса от зъболекар.

Нашите зъби са особено уязвими към агенти, причиняващи кариеси и заболявания на венците, когато спим, тъй като производството на антибактериална слюнка се забавя. Затова миенето на зъбите преди лягане и когато се събудите е силно препоръчително.

Важно е да се отбележи, че дъвка, освежител за уста и ментови бонбони ще направят устата ви по-свежа, но няма да премахнат плаката, която четкането и почистването с конец премахват. В допълнение, използването на антибактериална вода за уста може да помогне за унищожаването на някои бактерии, но водата за уста е ефективна само върху повърхността на вашите зъби и не прониква в плаката, разяждаща емайла.

Така че намерете две минути между скролването из социалните медии, за да измиете зъбите си с четка и конец, преди да си легнете и когато се събудите, за да сте сигурни, че ще имате по-здрави зъби и по-малко посещения при зъболекаря.

Ако смятате, че тази статия ви е била полезна, може да посетите нашата Блог секция, както и да ни последвате в социалните мрежи:

Научете повече за GlowSmile тук